Online Randevu E-Sonuç
العربية العربية English English Türkçe Türkçe

Günlük diş ve ağız bakımımızı ihmal ettiğimizde, diş üzerinde ve arasında biriken yiyecek artıkları bakteri üretir. Oluşan bu bakteri plağı tükürükle birleşerek sertleşir ve böylece diş taşı oluşumu gerçekleşir.

Temizliği ihmal edilen diş taşları, ileride kötü bir görünüme neden olmasının yanı sıra, diş eti iltihabı ve diş eti hastalıklarını da beraberinde getirebilir. Bu nedenle diş taşlarının en kısa sürede temizlenmesi gerekir.

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Diş taşı temizliğinde, diş hekimi hastanın ağız içi muayenesini yaparak standart veya ileri düzeyde yapılan diş temizliği türlerinden gerekli olanı yapmaya karar verir. Tedavi genellikle anestezi kullanılmadan birtakım ultrasonik ve periodontal aletlerle yapılır.

Temizleme işleminde, plakları ve diş taşları dişlerinizin arasından ve diş eti çizginizden temizlenir ve ardından diş taşı oluşumunu engellemek ve dişlerinizi parlatmak için polisaj yapılır.

Diş taşı temizliği sırasında gerek görülürse diş ipiyle diş araları temizlenir. Ayrıca bazı dişlerin kök yüzeylerinin de temizlenmesi gerekebilir. Bu durumda kontrollü olarak diş taşları bölgeden uzaklaştırılır.

NASIL ÖNLENİR?

Diş taşı oluşumunu engellemek için dişlerinizi düzenli ve doğru şekilde fırçalamanız, florür içeren diş macunu kullanmanız, diş ipi kullanmanız gerekir. Ayrıca sert yiyecekler tüketerek diş taşlarının oluşmasını engelleyebilirsiniz.

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİNİN FAYDALARI

Sağlıklı ağız ve dişler için diş taşlarının temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. 3 ya da 6 aylık periyotlarla yapılabilen diş taşı temizliği ile; diş çürüklerinin önüne geçebilir, diş hastalıklarını, diş eti çekilmelerini ve şişmesini, kemik iltihaplarını ve ağızda oluşabilecek yaraları engelleyebilir, diş kayıplarının önüne geçebilir, diş taşına bağlı oluşan ağız kokusunu giderebilir ve  dişlerinizin olması gereken sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Diş taşı temizliği için bilinçsiz ve geçerliliği olmayan uygulamalara başvurmamanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu tedavinin uzman hekim kontrolünde gerekli ekipmanlar kullanılarak yapılması önemlidir. Aksi taktirde dişlerinize daha büyük zarar vermeniz söz konusu olacaktır.

Kurumsal Özel Yenivizyon Tıp Merkezi Barış Mahallesi Suadiye Caddesi No: 148/A Yenimahalle
0(312) 335 4838