Online Randevu E-Sonuç
العربية العربية English English Türkçe Türkçe

Yaşlanma ile birlikte cilt altı yağ tabakası ve cildin hyalüronik asit, elastik ve kollajen lifler gibi bazı yapısal elemanlarında azalmalar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgular, işte bu kırışıklık, sarkma, izleri gidermek, bazen de dokuya şekil veya hacim vermek için cilt altına enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelerdir.

Dolgular nasıl etkili olur?

Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri, kırışıkların altını doldurarak kırışıklığı düzeltir, yüze hacim vererek sarkmaları giderir, hacmi az olan yerlerde dolgunluk yaratarak şekil verir. Bazı dolgu maddeleri geçici olmalarına rağmen, cilt altında bulundukları süre boyunca ciltte yeni kollajen yapımını uyarırlar. Böylece ciltte yenilenme meydana geldiği için dolgu maddesi eridikten sonra bile uygulanan bölge ilk haline göre çok daha iyi gözükmektedir.

Yüz dolgusu nasıl yapılır?

Dolgu maddeleri, kırışıklık hattına, şekil verilmek istenen ve doktorunuz tarafından uygun görülen bölgeye, ince bir iğne veya ucu künt kanüller yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu yaklaşık 20- 30 dakika sürmektedir. Sonucu hemen fark edilir.

Dolgu çeşitleri nelerdir?

Estetik amaçla kullanılan dolgular geçici, yarı kalıcı ve kalıcı olarak sınıflandırılabilirler. Geçici dolgular arasında dünyada da yaygın olarak kullanılan dolgu maddesi hyalüronik asittir. Yarı kalıcı dolgular arasında en sık kullanılan maddeler ise kalsiyum hidroksi apatit, polikaprolakton ve polilaktik asit içeren dolgulardır. Bu dolguların kalıcılığı 1-4 yıl arasında değişmektedir. Kalıcı dolgular yan etkileri nedeniyle günümüzde pek tercih edilmemektedirler.

Kurumsal Özel Yenivizyon Tıp Merkezi Barış Mahallesi Suadiye Caddesi No: 148/A Yenimahalle
0(312) 335 4838